Lchf ugnsstekt kyckling med Coleslaw
Lchf ugnsstekt kyckling med coldslaw
Onsdag vad äter man då, jo, kyckling. Ugnsstekt kyckling, är nog bland det enklaste och godaste man kan göra. Jag brukar dela en hel kycklig, i två delar, dels längs bröstbenet och dels längs med ryggraden. Det går mycket snabbare att tillaga. Det är så mycket lättare vid serveringen. det är bara till att dela kycklinghalvan, en gång till på mitten och vips har man 4 lika stora bitar. Till kycklingen serverade jag coldslaw, på rödkål, men det går lika bra med vitkål istället.

Ugnstekt kyckling
1 hel kyckling delad i två delar
1 msk olivolja
1 msk dijionsenap
1 msk balsamicovinäger
svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader
Pensla både fram och baksidan av kycklingen, och lägg dem i en ugnssäker form.
Grädda kycklingen i 30-45 minuter, kolla så att köttsaften är klar när man sticker i den tjockaste delen av kycklingen.
Coldslaw
3-4 dl strimlad kål, röd eller vit
2 dl cream fraiche
1 dl majonäs
2 msk bostongurka
salto peppar
Blanda samman allt och låt den stå i kylen en stund innan servering.