myTaste.se

Lchf Ungsstekt Currykyckling med Rostade Grönsaker

Lchf Ungsstekt Currykyckling med Rostade Grönsaker
 
Söndagsmiddagen idag, blev ugnsstekt kyckling med smak av curry. Till det blev det rostade grönsaker, som fick vara med i ugnen tillsammans med kycklingen. Perfekt mat, som sköter sig själv, allt läggs i en form, så man behöver bara göra såsen, sedan är allt klart.
 
Ugnstekt Currykyckling med rostade grönsaker
 
1 hel kyckling, eller 4 hela kycklinglår
1/2 blomkål
1 röd parika
1 gul paprika
2 röda lökar
3 msk olja
2 msk curry
salt o peppar
1,5 dl cream fraiche
 
Sätt ugnen på 175 grader
Dela kycklingen längs med bröstbenet, vänd sedan kycklingen med bensidan ned mot skärbrädan och tryck så att kycklingen "platt".
Lägg kycklingen i en ugnsfastform, ringla över olja och krydda med curry både undersida och ovansida.
Dela grönsakerna i stora bitar och lägg dem runt kycklingen. Lite olja över dem också, samt salt och peppar.
Sätt in i ugnen på nedersta falsen, i 45 minuter.
När 45 minuter gått, höj värmen till 225 grader och höj formen till mitten av ugnen,
och låt den stå i 20 minuter till.
Tag ur kyckling, ur formen och dela den i fyra bitar. Lägg grönsakerna i en form och håll de varma.
Häll av skyn som finns i botten av formen som varit i ugnen, i en gryta och tillsätt cream fraichen.
Låt såsen koka ihop, ev behöver den lite salt och peppar.
Klart att servera, lägg kyckling och grönsakerna på ett stort fat och servera såsen till, njut!