Lchf Regnbåge eller Lax med Skånsk Senapsmajonäs
Lchf Regnbåge eller Lax med Skånsk Senapsmajonäs
Fick två regnbåge med mig hem idag, från dottern och svärsonen. Det blev ju perfekt till middagen idag. Till det åt vi blomkålsmos, och ärtor, men det godaste var nog den hemgjorda majonäsen som jag smaksatte med skånsk senap. Det smakade som gravlaxsås, smart och enkelt.

Skånsk senapsmajonäs
2 dl olja med neutral smak typ rapsolja
1 ägg
2 msk skånsk senap
1 msk citronsaft
1/2 dl skuren dill
Tag fram alla ingredienser och ha dem framme i 10 minuter
Häll alla i en smal bringare, eller dyligt
Sätt ner stavmixern i botten och kör, lyft lite försiktigt och släpp in lite luft,
och vips har ni majonäs.
Blanda ner dill, salt och peppar.
Blomkålsmos
1 blomkåls huvud
1 paket philadelphiaost
salt o peppar
Dela och koka blomkålen mjuk.
Häll av vattet, och blanda ner osten tillsammans med kryddorna och mixa med elvisp eller mixerstav.
Lax i ugn
4 portionsbitar av lax eller någon annan fisk ca. 140 gram/portion
1/2 citron
salt o peppar
1/2 dl skuren dill
2 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg laxen eller laxbitarna i en ugnssäkerform.
Ringla över smöret och kryddorna.
Pressa över citronsaften, och lägg på dillen.
Ställ formen mitt i ugnen i ca. 20 minuter, kolla så att den inte blir "överstekt".
Klart att servera