myTaste.se

Lchf Ostsoppa med Nybakat Bröd

Lchf Ostsoppa med Nybakat Bröd
 
Mörkt och trist väder idag, riktigt soppväder. Idag blev det en ostsoppa med skinka, till det nybakad bröd, såååå gott. Soppan blir ganska salt, så det behövs lite bröd till. Den går att förbereda, fram till att man ska blanda ner osten, efter det så är det inte så bra att koka den. Det blir lite knepigare att göra botten ren kastrullen, så att säga. Brödet är det vanliga receptet jag använder mig av, har gjort en stor kaka av den, typ focaccia.
 
 
Ostsoppa med skinka
 
1 röd lök
150 gram rökt skinka
1 grönsaksbuljongtärning
1 köttbuljongtärning
7  dl vatten
2 dl grädde
2 dl cream fraiche
3 dl riven ost
peppar och oregano
 
Hacka löken i mindre bitar, gör det samma med skinkan. Efter det så bryn dem lätt i en kastrull.
Tillsätt vatten, buljontärningar, grädde och cream fraiche.
Krydda med peppar och oregano.
Låt soppan småsjuda ihop i minst 10 minuter, gärna längre. Ju längre den står, ju mer smak blir det i den.
Just innan den ska serveras, så häller man ner den rivna osten och låt den smälta.
 
 
Lchf bröd typ focaccia
Grundrecept till Lchfbröd
 
4 ägg
1/2 dl cream fraiche
1 dl grädde
2,5 dl profibrer
2 tsk bakpulver
1/2 msk husk/psyllium
1 krm chiliflakes
1/2 tsk salt
 
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa samman ägg och mejerierna.
Bland ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt det torra till äggvispet och rör om ordentligt, så allt blandas.
Låt stå och svälla i ca. 10 minuter.
Forma smeten till en lite tjockare platta, ca 3 cm hög, och ringla över lite olivolja. Strö även över lite flingsalt och lite chiliflakes, det blir jättegott.
Grädda brödet i 15 minuter på nedersta delen av ugnen, och  höj sedan till mitten i 15 minuter till.