Lchf Grönkålsgratäng med Köttbullar
Lchf Grönkålsgratäng med Köttbullar
Nu finns det färsk grönkål i butikerna igen. Det innebär bland annat, att grönkålsoppan kommer upp på matsedeln igen. Idag använde jag grönkålen i en gratäng istället. Gjorde köttbullar till jul idag, så de fick göra gratängen sällskap på tallriken. Köttbullarna gjorde jag lite juligare med att, byta ut svartpeppar mot kryddpeppar istället.

Grönkålsgratäng
200-300 gram färskgrönkål
1 dm purjolök
3 soltorkade tomater i olja
4 ägg
1 dl grädde
200 philadelphiaost
salt o peppar
Sätt ugnen på 200 grader
Skär bort den hårda stjälken på kålen och skär kålen i mindre bitar.
Skär även purjolöken och tomaterna i mindre bitar.
Stek grönsakerna i en stekpanna, tillsätt grädden och kryddorna, låt det koka en liten stund.
Blanda under tiden ägg och philadelphiaost.
Lägg kålröran i en ugnsfastform, häll över äggröran och ställ in formen nederst i ugnen.
Efter 20 minuter höj upp formen till mitten av ugnen och grädda i ytterliggare 10-15 minuter.