myTaste.se

Lchf Fänkålsgratäng med Pestokyckling

Lchf Fänkålsgratäng med Pestokyckling
 
Idag blev det en grön historia till middag.
Jag använde grönkålspesto, som jag gjorde igår till kycklingen och gratängen är gjord på fänkål. Fick lägga till lite tomater, för att få lite extra färg på tallriken. Tomaternas syra bryter även väldigt bra smakmässigt, till resten av maten. Det går naturligtvis bra att använda, vilken pesto som helst.
 
 
Fänkålsgratäng
 
3 fänkålshuvuden
2 dm purjolök
1 liter vatten
1 buljongtärning
3 dl grädde
2 dl riven ost
salt o peppar
 
Dela och skiva fänkålen, och purjolöken, och lägg dessa i en gryta, med vatten och buljongtärningen.
Låt de koka i 20 minuter, låt det sedan rinna av i ett durkslag.
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg grönsakerna i en ungssäkerform, krydda och häll över grädden.
Häll sist över den rivna osten, och ställ in formen, på nedersta falsen, i 45-60 minuter.
 
 
Pestokyckling
 
4 kycklingfiléer
salt o peppar
1 dl cream fraiche
2 msk grönkålspesto
 
krydda och stek kycklingen, nästan klar.
Häll ner pesto och cream fraiche i stekjärnet, och låt det koka på svag värme en stund till.