myTaste.se

Lchf Brysselkålsgratäng med Valnötter

Lchf Brysselkålsgratäng med Valnötter
 
Då var det måndag igen, oj vad helgerna och veckorna går fort just nu. Nu närmar sig julen med rekord fart, i dag är det bara 10 dagar kvar till dopparedagen. Lite julkänsla blev det idag, när jag rostade bysselkål i ugnen.
Brysselkålen skulle jag ha till dagens middag, som blev det brysselkålsgratäng med färs, toppad med ädelostsås och valnötter.
 
 
 
 
Lchf Brysselkålsgratäng med Valnötter
 
500 gram brysselkål
2 dm purjolök
500 gram färs
1/2 tsk chiliflakes
100 gram ädelost
3 dl cream fraiche
1 dl hackade valnötter
1 dl riven ost 
salt o peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader
Skär brysselkål och purjolöken i skivor, och lägg dem på en braspanna. Häll över lite olja, salt och peppar.
Sätt in neders i ugnen i 20 minuter, bryn under tiden färsen, krydda med chilin, salt o peppar.
Blanda cream fraiche och ädelost och låt det koka upp till en sås.
Tag ut bysselkålen och blanda med färsen, lägg allt i en ugnsfast form. Häll över såsen och den rivna osten tillsammans med valnötterna.
Ställ tillbaka in i ugnen i 30 minuter.
Servera med en enkel grönsallad.