myTaste.se

Svenska jordgubbar och glass

Var och hämtade dotterns balklänning idag, min lilla flickar har blivit stor. När hon står där i sin långa klänning känns det i magen. Tiden går så fort, åren fullkomligt flyger förbi.
På vägen till affären tog vi rundan runt torget och kollade på torghandeln. på avstånd såg vi något rött, dotterns reaktion blev - OOOOOO, JORDGUBBAR! Sagt och gjort jordgubbar blev det, och jättegoda var de tillsammans med laktosfria glassen som jag berättade om igår, kan jag lova er.

 Visste ni att vi kallar för jordgubben, inte är själva bäret, utan en svullen blombotten. Jordgubben ”föddes” i Frankrike på 1700-talet då man korsade sydamerikanska jättesmultron, nordamerikanska scharlakanssmultron och våra europeiska parksmultron. Jordgubbarna kom inte till Sverige för än på det senare delen av 1700-talet. Det ni säkert heller inte visste är att smultron är en rosväxt






Glass och hej!