Studentbuffé
Nu har det gått en hel vecka sedan vi hade studentfest i huset. Tur hade vi med vädret, Mica missade alla regnskurar, fick endast några stänk på sig, när de åkte på släpet efter traktorn. Även på festen hemma, höll vädret i sig, det var endast lite blåst. Vi hade dukat i ett stort partytält, så det besvärade inte oss inte heller nämnvärt. När gästerna kom så hade vi jag fixat lite olika tilltugg till Asti Cinzanon, som vi hade som fördrink. Alla tilltugg kan göras laktos och glutenfria, då alla ingredienserna finns att köpa som laktos- och glutenfria alternativ i affärerna.
Mozzarellarullar ca. 20 - 25 st
300 gram parmaskinka eller någon annan smakrik röktskinka helst kallrökt
4 pkt mozzarella
1 1/2 dl pesto, grön eller röd
1 dl pinjenötter
1/2 dl chiliolivolja
♦
Gör 2 rullar: Lägg upp parmaskinkan på plastfilm så att
du får en rektangel, ca 40x20 cm.
Skiva och lägg mozzarellaost på den nedre halvan.
Bred ut peston över mozzarellan.
Rulla ihop som en rulltårta och ta hjälp av plastfilmen i slutet.
Lägg rullen i frysen och skär upp den lite halvfryst så blir bitarna bäst.
Skär i ca 3 cm breda skivor, ringla över olivoljan och stö över nötterna.
Receptet hittade jag i All om mat, sedan har jag förenklat det lite.
♥
Laxrullar med örtfärskost ca. 20 - 25 st
400 gram färskrökt- eller gravad lax
200 gram färskost
2 dl blandade färska kryddor, tex. oregano, timjan, persilja eller dill
3 msk svarta sesamfrön
2 msk hackad dill
♦
Kör kryddorna i en mixer, blanda ner färskosten.
Lägg ett täcke av laxskivor i omlott på en plastfilm.
Bred över kryddosten och rulla ihop till en rulltårta.
Låt rullen ligga i kylen tills att det är dags att äta.
Skiva i ca. 3 cm breda skivor, strö över sesamfrön och dill innan servering.
Hittade receptet i en söndagsbilaga till Aftonbladet, och de blev otroligt uppskattade av alla.
♥
Från vänster räknat; Västerbottenost- och valnötssnurror, Sucuksnuror och snurror med fetaost-, oliv och soltorkade tomater.
♦
Smördegssnurror
Till ca 20 - 30 st snurror behövs;
1 st smördegsrulle
1 ägg
♦
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut smördegsrullen, pensla ytan med uppvispat ägg.
Fördela valfri fyllning över ytan och rulla ihop till en rulltårta.
Skär rullen till ca. 2 cm tjocka bitar, lägg dessa på en bakplåtsklädda plåtar.
Pensla dem med ägg och strö över lite flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i ca.15 minuter, låt svalna.
♦
Fyllningarna körde jag i en mixer för att få dem så finfördelade som möjligt;
1.
150 gram riven Västerbottenost
1 dl hackade valnötter
2.
2 st Sucukkorvar eller 2 hg salami
1 dl persilja
3.
150 gram fetaost
5 soltorkade tomater
8 oliver
♥
Den efterföljande buffén bestod av kycklingklubbor, varmrökt lax, helstekt kotlett, rödbets- och bönsallad, potatissallad, quinoasallad med frukt, fetaostsås, pesto, avokadosås samt focaccia. Dessa recept kommer jag att lägga upp i morgon.