Helstekt karré med potatissallad på nypotatis
Passa på att köpa en hel karré, när de är billiga. Det blir så mycket godare, att köra en hel bit i ugnen eller på grillen än, de tunna skivor som säljs i affärerna. Servera den i skivor tillsammans med en sallad på nypotatis och solrosskott.
Helstekt karré
1,5 kg karré
2 msk balsamicovinäger
2 msk olivolja
2 msk granatäppel sirap, eller honung
2 tsk kinesisk soja
peppar
♦
Sätt ugnen på 175 grader.
Putsa köttet från en del av fettet, dock inte allt.
Blanda alla våta ingredienser och pensla på köttet.
Sätt i en termometer i köttet och sätt in i ugnen, tills att köttet håller en värme på 70 grader.
Låt köttet vila i en halvtimme, innan ni skär upp det.
(marinaden fungerar jättebra även till kyckling)
♦
Potatissallad på nypotatis
1 kg kokta och kalla nypotatisar
1 ask med solrosskott
100 gram fetaost
1 röd paprika
4 soltorkade tomater
1 påse med knorrsdressing mix balsamico
2 msk olivolja
2 msk vatten
♦
Dela potatisen i mindre bitar
Dela osten, paprika och de soltorkade tomaterna i bitar.
Blanda samman mix, olja och vatten.
Blanda samman allt och låt dra i en liten stund.
Servera tillsammans med köttet, eller kyckling.
Smakrik måltid!
Jag är glad å höra att både hus & låda är kvar :)
Kram Zara