myTaste.se

Nötkross till glassen

Det är inte ofta jag äter efterrätt. Har aldrig varit någon tårt- eller kakmänniska, trots att jag har älskat att baka. Tycker att det för det mesta är för sött. När jag upptäckte, att jag inte tålde laktos, minskade lusten för glass, den efterrätten som jag trots allt, uppskattade. De laktosfria produkterna är mycket sötare än vanliga mejeriprodukter, varför vet jag inte, men det samma gäller för de glutenfriaprodukterna. Jag får ta och undersöka saken vidare. Tillbaks tiil glassen, jag gjorde en topping på blandade nötter, som jag mixade och serverade tillsammans med bär och glas, mycket mumsigt.
 



Nötkross

1 dl sötmandel

1 dl cashewnötter

1 dl hasselnötter



Hacka eller mixa nötterna, dock inte för fint, det är gott att tugga på lite större bitar också.



Fruktsallad

1 ask frusna björnbär eller hallon

1 mango färsk eller 1 ask frusen

2 msk honung



Lägg den nästan tinade frukten i en skål, tillsätt honung och rör om tills att allt blandat sig väl.


Servera med glass och njut, knaprigheten av nötterna blir en härlig kontrast till glassen och fruktens mjuka konsistens.


Glassiga hälsningar.