Lax- och spenatpaj

Lax- och spenatpaj
4 dl mjöl( glutenfritt)
(1 msk husk, om du använder glutenfritt mjöl)
125 gram smör
2 msk vatten
½ tsk salt
2 – 3 dl varmrökt lax i bitar
1 rödlök i tunna skivor
3 dl färsk spenat
3 ägg
2 dl creme fraiche
Salt o peppar
2 dl riven ost
♦
Sätt ugnen på 200º.
Häll ner mjöl, husk, saltet i en matberedare, tillsätt smöret.
Efter några sekunder tillsätt vattnet.
Kör tills att det nästan går ihop till en deg, knåda försiktigt samman det förhand.
Låt degen vila i kylen, ca.30 minuter.
Knåda och klä en pajform med degen.
Förgrädda i ca 10 minuter.
Blanda under tiden samman ägg, crème fraiche och kryddor.
Fördela spenat, lök och lax i pajformen, häll över äggblandningen och sist osten.
Grädda tills att äggstanningen stannat, ca.30 – 40 minuter
Servera med en grönsallad