myTaste.se

Lchf Smördegsinbakad Rökt Fläskytterfilé med Gorgonzolasås

 
Testade att baka in en färdig rökt ytterfilé i smördegen jag testade idag.
Det går bra att byta ut till färsk filé, men tänk på att då måste man bryna alla sidorna på köttet
innan det bakas in i degen.
Gjorde en fyllning på philadelphiaost, soltorkade tomater och pesto.
Gott blev det, men man får skära lite försiktigt, när man delar "inbakningen", för degen är lite skör.
En enkel grönsallad och gorgonzolasås fick göra måltiden komplett.
 
 
 
Smördegsinbakad Rökt Ytterfilé
 
1 sats smördeg
1 ytterfie ca. 600 gram
1 ask philadelphiaost
2 msk pesto
6 soltorkade tomater i olja
salt och peppar
1 ägg
 
Sätt ugnen på 225 grader
Mixa ost, tomater och pesto, till en smet och krydda.
Putsa bort det yttersta rökta "skinnet" på köttet, så att fyllning kommer åt, att ger smak på köttet.
Mät på smördegen, så att degen räcker till att täcka köttet.
Vispa ägget och pensla runt kanterna på degen.
Bred på fyllningen innanför äggpenslingen.
Lägg köttet mitt på degen, och linda in det så att det täcker helt.
Lägg paketet, med skarven nedåt på plåt eller i en ugnssäker form.
Pensla paketet, med äggvispet och skär ett par snitt på ovansidan.
Ställ in i nedre delen av ugnen, ca 20-30 minuter.
Höj till i mitten i ca. 10-15 minuter.
Klart!