Lchf Broccoli- och Baconpaj
I love, paj och solen.
Pajer i alla former, söta och matiga, det spelar ingen roll.
Därför gjorde jag idag broccoli- och baconpaj med en doft av parmesanost såklart.
Det blev inga rester kvar på i skålar och på tallrikarna, så i morgon blir det fortsatt bra väder, enligt talesättet.

Pajbotten
1 dl profiber
1 msk fiberhusk
1 dl grädde
1 äggula
3 msk flytande smör
nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda samman allt, och lägg degen mellan två plastfolie bitar och kavla ut den till en tunn platta, som passar en pajform.
Ta bort den översta plastbiten, och lägg plattan i formen, ta bort den andra delen av plasten och jämna till degen med en fuktig hand.
Förgrädda pajdegen i ugnen i 10 minuter.
Fyllning till pajen
3 paket bacon
1 påse frusen broccoli ca. 1 kg
1 dm purjolök
4 ägg
3 dl grädde
4 dl riven ost, gärna parmesan
salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader
Bryn baconet och purjolöken samtidigt som broccolin kokar.
Häll av broccolin i ett durkslag och det rinna av ordentligt.
Vispa samman ägg och grädde, krydda.
Börja med att lägga 1 dl av osten i ett tunt lager, i botten av pajskalet.
Varva därefter i lager ner; hälften av broccoli,, 1 dl ost, allt baconröran, 1 dl ost, och resten av broccolin.
Avsluta med den sista av osten, och häll äggstanningen, över allt.
Ställ in i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme.
Jag brukar ta ut pajen och ta bort sidorna, och sedan sätta in den igen i ugnen i 10 minuter.
Det torkar ut pajskalet lite extra.
Servera med en enkel sallad.