myTaste.se

Lchf Chokladbollar

 
Chokladbollar och en kopp kaffe, är en "match made in heaven", eller?
Har gjort olika "bollar" innan både med choklad och hallon, men då har jag haft havregryn i.
I detta receptet är det enbart nötter och frön.
Om man inte tål nötter har jag även gjort ett recept utan nötter,
de är dock inte de ni ser på bilden, men de är precis lika goda lovar jag er:)
 
Smaksättningen i bollarna bestämmer ni själva.
Jag använder smaksatt 70% chokladkakor, men man kan tillsätta smak genom att tillsätta Rom, Konjak osv.
Eller byter man ut kaffet rakt av till någon valfri vätska, om man inte gillar kaffe.
Men ökar man vätska som smaksättning och behåller kaffet, måste man öka mängden malda nötter och frön också.
Det blir till att köra lite på känslan helt enkelt, precis som när man gör "vanliga" chokladbollar.
 
 
Lchf Chokladbollar       ca. 20 st
 
1 dl mandel 
1 dl valnötter
1 dl pumpa frön
1 dl torkade tranbär
100 gram 70% mörkchoklad, gärna smaksatt
75 gram smör
3 msk kaffe
2 msk kakao
 
1 dl grovhackad mandel till att rulla bollarna i.
 
Mal mandel, valnötter, pumpafrön och tranbären ganska fint, och blanda ihop med kakaon.
Smält smöret och chokladen tillsammans.
Häll smör/chokladen samt det kalla kaffet över nötblandningen och blanda väl.
Ställ i kylen en stund så smeten stelnar till lite, rulla dem sedan i den grovhackade mandeln.
Ställ dem i kylen igen en stund, innan ni äter dem, de går även bra att frysa in.
 
 
 
Lchf Nötfria Chokladbollar  ca.20 st
 
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl torkade tranbär
100 gram 70% mörkchoklad, gärna smaksatt
100 gram smör
3 msk kaffe
2 msk kakao
 
Rullas i kakao, eller grovt hackade frön av valfri sort
 
Mal solros-, pumpa-, solrosfrön och tranbären ganska fint, och blanda ihop med kakaon.
Smält smöret och chokladen tillsammans.
Häll smör/chokladen samt det kalla kaffet över nötblandningen och blanda väl.
Ställ i kylen en stund så smeten stelnar till lite, rulla dem sedan i kakao eller grovhackade frön.
Ställ dem i kylen igen en stund, innan ni äter dem, de går även bra att frysa in.