myTaste.se

Lchf Husvagnsmat Champinjonstuvning

 
När vi är i husvagnen använder jag ytterst sällan min spis, utan det är grillen om gäller.
Jag grillar maten och bakar även brödet där, det går hur bra som helst.
Det är bara till att våga prova.
Idag, till det grillade köttet gjorde jag en campinjonstuvning.
Egentligen kan man skippa köttet, och bara göra en stor sats av stuvningen istället.
En perfekt rätt, om man inte äter kött.
En sallad på tomater, både soltorkade och färska samt stora saftiga gröna oliver, blev det också till.
Det naturligtvis lika bra att göra i stekpannan istället.
 
 
Stuvade champinjoner
 
500 gram färska champinjoner
50 gram smör fast eller flytande
1,5 dl grädde
1,5 dl cream fraiche
salt och peppar
vitlökspulver
1 dl hackad persilja
 
Dela svampen i 4 delar.
Lägg i en form som kan ställas på grillen, och ringla eller klicka över smör
Krydda med salt och peppar samt vitlökspulver.
Ställ på grillen, och stäng locket om man har det, annars går det bra att täcka formen med foliepapper.
När svampen gått på värmen i ca. 15 minuter, tillsätt mejerierna och persiljan, och låt det hela koka ihop.
Låt det koka i ca. 10 minuter innan servering.