myTaste.se

Lchf Hollandaisås med Smörstekt Sparris och Pocherade Ägg

 
Det fina sommarvädret håller i sig och det måste firas.
Firade det med att göra min första hollandaisås, och det gick kanon, så god.
Höjde ribban med att pochera ägg också.
Såsen vispade jag ihop med stavmixer, vilket gjorde arbetet så mycket enklare.
Hade även tomatbruschetta och en bruschetta med mozzarella till middagen.
Recepten på dem kommer i nästa inlägg.
 
 
Smörstekt sparris
 
2 knippen sparris
smör
citron 
salt och peppar
 
Skala sparrisen, dock inte knopparna, var rädd om dem.
Smält rikligt med smör i stekpannan.
Lägg ner sparrisen, och låt dem steka på svag värme.
Krydda och pressa över lite citron, och lägg på ett lock, om ni har.
Låt de gå en lite stund till, tills att sparrisen är mjuk, men med lite "kärna" kvar.
 
 
Pocherade ägg
 
2 ägg per/man
1,5 liter vatten
 
 Koka upp 1 liter vatten i en kastrull.
Sänk ner värmen tills att vattnet, småsjuder
Knäck ner ägget i vattnet, och ta en sked som hjälp att forma äggvitan runt gulan..
Låt ägget ligga i ca. 2 minuter.
Lägg upp och låt det rinna av innan det serveras.
 
 
Hollandaisås
 
2 äggulor
1 - 1,5 msk pressad citron
200 gram smör
salt och peppar
 
Smält smöret långsamt.
Knäck ner äggulorna i en mixerbägare eller smal bringare.
Tillsätt 1 msk citronsaft och kryddor.
Sätt ner mixerstaven i botten och starta.
Håll staven på botten av bägaren/bringaren och börja långsamt tillsätta det smälta smöret.
Jag öste upp smöret i en bringare, det gjorde hällandet enklare.
Lyft försiktigt från botten och släpp in lite luft när hälften av smöret tillsats.
Jobba därefter ner resterande smör.
Smaka av om det behövs lite mer citron.