Lchf Varm Fetaostsallad till Dijonköttbullar och Dijonsås
Söndag och efter en långrunda i skogen, så blev det en stund på soffan, skogen tar på krafterna.
Fick masa mig upp och fixa lite middag.
Det blev något. som jag tänkt testa länge, nämnligen varm festaostsallad.
Har sett recept på det, men inte blivit färdig till att testa, men idag var det dags.
Ändrade som vanligt lite på receptet så det passar oss.
Snöade in lite på dijonsenapen också idag, så den hamnade både i köttbullarna och i såsen.
Kokade bara lite fryst broccoli till, klart!
Varm Fetaostsallad
2 paket fetaost
12 cocktailtomater, eller 5 vanliga
1 stor röd lök
2 msk olja
1 msk balsamicovinäger
1 tsk oregano
Sätt ugnen på 225 grader
Smula ner fetaosten i stora bitar i en ugnssäker form.
Dela tomaterna på hälften, om du använder cocktailtomater, dela stora tomater i fyra delar.
Dela löken i smala skivor/båtar.
Lägg tomaterna och löken över osten, häll sedan över olja och vinägern.
Krydda sist med kryddorna.
Sätt in i mitten av ugnen i ca. 20-30 minuter.
Dijonköttbullar
ca. 800 gram färs av valfri sort
1 dm purjolök
2 msk dijonsenap
1 ägg
salt och peppar
Dela purjon i mindre bitar.
Blanda samman allt och forma till bullar, eller biffar.
Stek!
Dijonsås
3 dl cream fraiche
2 msk dijonsenap
1 tsk oregano
salt och peppar
Blanda samman och låt såsen stå kallt en stund, innan servering.
Åh så gott.Måste lagas ☺