myTaste.se

Lchf Fläsk med Löksås

 
Idag blev det husmanskost, ena redi skånsk mad.
Vet inte om den är skånsk, men gott var det.
Bytte ut potatisen till kokta haricoverts istället, toppade men lite riven parmesanost och soltorkade tomater.
Det färskta fläsket, stekte jag nästan klart på spisen, det fick gå helt klart i ugnen.
Anledningen till det var att jag ville ha en bas till såsen.
Basen är fettet som fått smak av fläsket, när man stekt det.
 
 
Löksås
 
2  gula lökar
1 dl grädde
1 1/2 dl cream fraiche
lite sojakulör för färg
salt och peppar
 
Stek löken i fettet, från det stekta fläsket.
Stek löken på svag värme, tills att löken är mjuk och fått fin färg.
Låt löken stekas mjuk under lock.
Tillsätt mejerier och soja, samt krydda.
Låt såsen koka på svag värme i ca,10 minuter.
Om man ha slät sås, så mixa såsen med en mixerstav, eller sila av den.
Såsen kan bli lite tjock när man mixar löken, om den blir för tjock, tillsätt bara lite mjölk.