myTaste.se

Lchf Ugnsstekt Torsk med Smörstekt Sparris och Ljuvlig Skarpsås

Lchf Ugnsstekt Torsk med Smörstekt Sparris och Ljuvlig Skarpsås
 
Brrrr, det är kallt i Skåne, - 11 grader när jag steg upp. Men vi har en underbar dag framför oss, med en sol som skiner så vackert på den snön som vi fått. Det blir till att ta en runda i naturen, när det blivit lite varmare.
Gårdagens middag gick i vårenstecken, med sparris, gott! Det känns som vår med alla färger på tallriken.
Stekte torskryggen i ugnen, till den hade jag den smörstekta sparrisen, och så gjorde jag skarpsås.
Skarpsås är något som jag växte upp med, och gillade skarpt, hi! Blandade sallad med grönsaker och äggvitorna som blir över från skarpsåsen, samt mogen avokade. 
 
 
Smörstekt sparris
 
2 buntar sparris
50 gram smör
salt o peppar
 
Skala och koka sparrisen, men låt det finnas ett lite motsånd kvar i den.
Smält smöret i en stekpanna och lyft över sparrisen från grytan till stekpannan.
Stek sparrisen i 5 minuter, salta och peppra lite på toppen.
 
 
Ugnsstekt torsk
 
 2 torskryggsbitar per/person 
150 gram smör
salt o peppar
 
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg torskryggsbitarna i en ugnssäkerform, lägg en skiva smör på varje torskbit, salta och peppra.
Låt torsken stå mitt i ugnen, ca. 20-25 minuter, häll över det smälta smöret, över bitarna ett par gånger.
 
 
Skarpsås
 
2 hårdkokta ägg
2 råa äggulor
2 msk skånsk senap
1,5 msk vitvinsvinäger
salt o peppar
1 dl hackad dill
1,5 dl cream fraiche, eller vispad grädde
 
Dela de kokta äggen, och ta ut gulorna, och rör samman dem med de råa gulorna.
Tillsätt resten av ingredienserna, ställ såsen i kylen en stund, innan servering.
 
 
Sallad
 
2 äggvitor
1 paprika
2 tomater
1/2 dm purjolök
 
Dela allt i mindre bitar och blanda ihop.