myTaste.se

Lchf Skink- och Vitkålsfrestelse med Tomatsalsa

 Skink- och vitkålsfrestelse med tomatsalsa, blev det som serverades idag, här hemma.
Gillar skarpt att tillaga mat i ugnen, men det har ni säkert redan listat ut.
Tycker det är ett bra sätt att laga mat. 
Kräver lite förarbete, men när det är klart kan man, luta sig tillbaka och låta ugnen fixa resten.
Inga smaker går till spillo, maten blir jämnt stekt/kokt.
Oftas behövs det inte göras extra sås, utan maten i ugnen, är krämig och saftig så det räcker.
Idag så gjorde jag en salsa till frestelsen, för det är gott med lite krispigt och kallt till.
 
 
 
Skink- och vitkålsfrestelse 
 
5 dl strimlad vitkål
3 hg rökt skinka eller kassler i bitar
1 dl persilja
2 dl cream fraiche
3 dl grädde
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 175 grader
Häll ner cream fraiche, grädde och vitkål i en gryta.
Låt det småkoka i 15 minuter, rör om med jämna mellanrum.
Tillsätt skinka/kassler samt persilja, krydda.
Låt det koka i 10 minuter till.
Häll över allt i en ugnssäker form, och sätt in i nedre delen av ugnen.
Gratinera i 45 minuter
 
Servera med salsa
 
 
Tomatsalsa
 
2 stora tomater
1 stor röd paprika
2 dm gurka
1 dm purjolök
1 dl persilja
 
Hacka och skär alla grönsakerna i lika stora bitar.
Blanda ihop väl, och ställ in i kylen, en stund innan servering.
Salsan blir saftigare om den får stå en stund i kylen.
 
 
#1 - - LCHF-arkivet:

Hej!
Vad mycket fina recept.
Jag hittade inga kontaktuppgifter till dig. Tänkte ställa lite frågor.

Mvh
Lari
www.lchfarkivet.se

Svar: HejTack, vad kul att du gillar min recept.
Mailadress; [email protected]
Carola Fröjd