myTaste.se

Rödbets- och Palsternackschips

Insnöad på chips.
Provade att göra chips på polkabeta och palsternacka idag.
Ska prova fler gånger, men ska införskaffa en mandolin, inte instrumentet, utan köksredskapet, till nästa gång.
Jag skar med kniv och det tog tid, eftersom det behöver vara så tunna skivor.
Tog polkabetor, för det var det jag hade hemma och tänkte att slutresultatet blev lite kul.
 
Rotfrukstchips
 
2 råa rödbetor
1 stor palsternacka
1 msk olivolja
salt
 
Sätt ugnen på 175 grader
Skala och skiva rotfrukterna tunt
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper
Lägg rotfruktsskivorna på  pappret, pensla på lite olja på skivorna.
Ställ in mitt i ugnen, och kör igång varmluften om ni har, annar går det bra med vanlig ugnsvärme också.
Låt stå i ugnen, kolla med jämna mellanrum, så att det inte bränner.
Det tar ca. 30-40 minuter tills att de börjar bli torra, stäng värmen och ha ugnsluckan öppen tills de är kalla.
Tiden kan variera, så det är bäst att kolla hela tiden.
Ta ut och salta på chipsen.