myTaste.se

Lchf Mello Chokladtryffel

Det är ett måste att ha något gott att fika på, när man tittar på Mellon.
Igår blev det chokladtryffel, som jag förberedde redan i fredags.
Ett nödvändigt ont, eftersom tryffeln måste stelna, innan man kan rulla den till bollar.
Rullade dem i mandelmjöl, men det går lika bra att rulla i kakao istället så blir de nötfria.
Prova dem de bara smälter i munnen, mmmmmmmm!
 
 
Chokladtryffel
 
200 gram mörkchoklad
100 gram smör
1 dl grädde
1 msk cream fraiche
rivet skal från en apelsin, eller någon annan smaksättning, jag tog lite arraksessens i mina.
Hackade mandlar, mandelmjöl, kokos eller kakao att rulla bollarna i.
 
 
Smält smöret, blanda ner grädden, och värm upp allt i 5 minuter.
Lägg ner chokladen, så är bruten i mindre bitar.
Ta grytan från värmen.
Smält allt, tillsätt därefter smaksättning och cream fraichen, blanda väl.
Häll allt i en skål, och ställ i kylen till nästa dag, eller tills det stelnar.
Forma bollar och rulla dem i valfritt.