myTaste.se

Lchf Kycklingsoppa med Kokosmjölk och Shirataki Nudlar

Soppa som vanligt idag, när det är torsdag.
Använde ett paket av de nudlar jag tidigare hade köpt, nämligen Shirataki nudlarna.
Lite kul nudlar eftersom de ligger klara i en vätska i påsen, det är bara till att hälla av vätskan, sen är det klart.
Vi har ätit glutenfritt här hemma i  snart 20 år, pga celiaki, eller glutenintolerans som fler känner igen.
På grund av det, har vi förut ätit mycket glasnudlar, när vi sedan gick över til lchf kosten, så blev det stopp på det.
Därför blev jag så glad när jag hittade ett alternativ i affären , utan så mycket kolhydrater.
Beskriver med text och bild på nudlarna, utan så mycket kolhydrater finns här.
 
 
Kycklingsoppa med kokosmjölk och shirataki nudlar
 
3 st kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk
2 kycklingbuljongtärningar
1 röd paprika
1,5 dm purjolök
1 broccolistånd
1/2 liter vatten
2 msk grön pesto
1 tsk fisksås
peppar
1 paket shirataki nudlar
 
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Dela purjolök i mindre bitar.
Dela upp broccolinståndet i mindre buketter, och skär sedan själken i mindre bitar.
Bryn purjon, och bitarna från själken tillsammans med kycklingfiléerna.
Tillsätt kokosmjölken, buljongtärningarna och vattnet till röran.
Låt det koka i 10 minuter på svag värme.
Tillsätt pesto, peppar och fisksås.
Skär paprikan i strimlor och tillsätt dem tillsammans med broccolibuketterna till soppan.
Koka i 10 minuter till tillsätt sedan nudlarna och låt de bli varma i soppan.
Klart!