myTaste.se

Lchf Köttfärspizza

Igår var det fredag, och då blev det pizza hos oss.
Köttfärspizza alltid gott, och verkligen fredagsmat.
Men det bästa är att man kan äta det med gott samvete, ingen köpepizza, utan bara bra råvaror.
En enkel sallad och avokadosås till och middagen är klar.
Bottnarna gjorde jag av mitt bästa recept på lchf bröd, av en sats av receptet blir det tre bottnar.
 
 
Grundrecept till Lchfbröd
 
4 ägg
1/2 dl cream fraiche
1 dl grädde
2,5 dl profibrer
2 tsk bakpulver
1/2 msk husk/psyllium
1/2 tsk salt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman ägg och mejerierna.
Bland ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt det torra till äggvispet och rör om ordentligt, så allt blandas.
Låt stå och svälla i ca. 10 minuter.
Dela upp i tre lika stora delar, och forma dessa med en blöt sked till tre bottnar.
En botten per plåt.
Baka av den i nedre delen av ugnen utan fyllning i 10 minuter.
 
 
Köttfärsfyllning
 
500 gram färs
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
oregano
salt och peppar
 
Bryn färsen och löken, tillsätt resten av ingredienserna och låt det hela småkoka, tills att det mesta av vätskan kokat bort.
 
 
Pizza
 
2 tomater
4 dl riven ost
oregano
 
Sätt ugnen på 250 grader
Täck bottnarna med köttfärsfyllningen.
Skiva tomterna tunt och placera dem på fyllningen, täck med den rivna osten och krydda med oregano.
Sätt in i mitten av ugnen, tills att osten smält, ca 10-15 minuter