myTaste.se

Lchf Karré i lergryta med smak av Örtkryddor Provencal och Ädelostsmör

Onsdag, och dags för ytterligare ett tips på kryddsmör.
Har väl snöat in på smör, men det blev jättegott, och man slipper hitta på sås hela tiden.
Blandade ädelost och smör, samt lite av mina frysta örtkryddor Provencal.
Kryddorna använde jag även till karrén, som jag gjorde i lergytan.
Hade ugnsgrillade grönsakerna till, med samma krydda och parmesansmöret som, jag hade kvar sen igår.
 
 
Karré i lergryta med smak av Örtkryddor Provencal

ca. 1,5 kg fläskkarré
1/2 dl olja
3 msk örtkryddor Provencal
peppar och salt
 
Börja med att lägga lergrytan i blöt, cirka 1 timme innan den ska in i ugnen.
Lägg köttet i den blöta, kalla grytan 
Blanda oljan med gryddan och gnid in köttet.
Häll resterande över köttet när det ligger i grytan
Sätt på locket, och sätt grytan i en KALL UGN
När lergrytan står i ugnen sätter man på värmen, den ska vara 225 grader
Låt grytan stå i ugnen ca 2 timmar
 
 
Ädelostsmör
 
100 gram smör
125 gram ädelost
1 msk örtkryddor Provencal
 
Tag fram smöret och skär det i mindre bitar.
Dela ädelosten i mindre bitar
Lägg ner smöret, osten och kryddorna i en plastpåse.
Knåda smöret tills att allt är blandat.
Tag fram plastfolie, och fördela smöret till en smörkorv, och lägg tillbaka in i kylen igen.
Spara det som inte går åt av smöret i frysen.
 
 
Ugnsgrillade Grönsaker med parmesansmör
 
6 st tomater
1 stor röd paprika
2 msk olivolja
1 msk örtkryddor Provencal
salt och peppar
12 skivor parmesansmör
 
Sätt ugnen på 225 grader
Dela tomaterna på hälften och paprikan i klyftor
Lägg allt i en ugnssäker form, och ringla över oljan.
Krydda med örterna, salt och peppar
Ställ in i mitten av ugnen ca. 20 minuter.
Ta ut grönsakerna och lägg en skiva av parmesansmöret på varje tomathalva.