myTaste.se

Lchf Äggsallad till Dijonsenapsgratinerad Torsk

Tisdag och jag har varit och fiskat igen, i frysen alltså.
Har lite hjärntorka ibland, när det gäller vad jag ska ha till fisk.
Idag kom inpirationen från ett amerikanskt program på tv.
De nämnde äggsallad, och det fastnade hos mig, tänkte att det kunde gott till fisk.
Så det fick bli det som serverades till torsken, tillsammans med isbergssallad och gröna ärtor.
 
Äggsallad 
 
5 hårdkokta ägg
1 röd paprika
2 dm gurka
2 avokado
1 dm purjolök
salt och peppar
citron
3 dl gröna ärtor
isbergsallad
 
Dela ägg, paprika, gurka, avokado och purjolök i mindre bitar.
Blanda allt i en skål, salta och peppra, pressa över lite citron.
Koka upp ärtorna och skär salladen i strimlor.
 
 
Dijonsenapsgratinerad Torsk
 
4 bitar torskrygg
2 dl cream fraiche
1 msk dijonsenap
1 dl dill
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader
Lägg de tinade bitarna av torskrygg i en ugnssäker form.
Blanda samman cream fraiche, dill, senap och kryddor, och bred blandningen över fisken.
Sätt in i nedre delen av ugnen i ca. 10 minuter, höj till mitten i 10 minuter till.