myTaste.se

Lchf Ugnsomelett med Skaldjurstäcke

 
Igår gjorde jag en mycket uppskattad ugnsomelett till familjen.
Ni känner igen receptet från, påskens olika bufférecept.
Skillnaden är att jag gjorde den i dubbelsats till huvudrätt, samt med ett skaldjurstäcke istället för svampstuvning.
Om ni inte kan äta skaldjur, eller inte gillar det, så använd receptet på svampstuvning istället.
 
 
Ugnsomelett 
 
6 ägg
3 dl grädde
salt och peppar
 
Börja med att sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnssäker form med lite smör.
Vispa samman ägg, grädde och krydda.
Häll äggvispet i formen, och ställ in i ugnen i nedre delen i ca. 20 minuter.
 
 
Skaldjurstäcke
 
1 burk skaldjur i lake ca. 170-200 gram, eller 200 gram skalade frysta skaldjur
1 dl grädde
1 dl cream fraiche
2 buljongtärningar
1 dl dill
1 1/2 dl riven ost
 
Börja med att blanda mejerierna med buljongtärningarna och låt det hela koka upp.
Tillsätt dillen.
Precis innan man lägger på fyllningen på omeletten, lägg i osten och låt den smälta i såsen.
Tillsätt skaldjuren, och häll täcket över omeletten.
Sätt tillbaka in i ugnen igen, tills omeletten fått fin färg, ca. 10 -15 minuter.
 
Servera med en grönsallad