myTaste.se

Lchf Rabarberkaka med Philadelphiakräm med smak av Rabarber

 
Nu har rabarberna blivit tillräckligt stora att skörda.
Har två plantor, som alltid ger tidig och riklig skörd.
Gjorde en kaka med smak av rabarber igår, som fick stå till sig till idag.
Får den stå en dag, så blir kakan mycker saftigare.
Till kakan gjorde jag en philadelphiakräm, med smak av rabarber även den.
 
 
Rabarberkaka
 
4ägg
3 dl mandelmjöl (eller sesammjöl)
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 krm sötningsmedel
100 gram mejerifritt smör (eller vanligt)
1 dl kokosgrädde (eller vanlig grädde)
3-4 rabarber, i små bitar
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader
Börja med att vispa äggen fluffiga
Smält smöret 
Blanda samman mjöl, sötningsmedel, bakpulver och fiberhusk
Blanda ner smör, grädden och mjölblandningen i äggfluffet.
Tillsätt rabarberna som är skurna i små bitar.
Blanda väl
Låt det stå och svälla i 10 minuter
Häll smeten i en springform
Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
Höj till i mitten och grädda i 15 minuter till.
 
 
Philadelphiakräm med smak av Rabarber
 
2 rabarber i små bitar
1 krm sötningsmedel
1 msk vatten
100 gram philadelphiaost
 
Häll de skurna småbitarna av rabarbern, tillsammans med vatten och sötningsmedel i en gryta.
Låt rabarberna smälta tills att de är mjuka.
Låt de kallna.
Blanda den kalla röran med osten till en slät kräm.