myTaste.se

Lchf Köttfärssoppa och Shepheards pie

Lchf Köttfärssoppa och Shepheards pie
 
Köttfärs, får jag säga är en favorit jag har i köket. Tycker jag kan variera denna produkt i all oändlighet. Det egentligen alla sorter färs, antingen man äter kött eller ej. De flesta recept kan man ju byta ut köttfärsen, till kyckling- eller kornfärs. Här kommer två bra recept, använda färs som helst till. Det är bara att byta till det färs man gillar bäst.
 
Färssoppa
 
300 gram färs
1 rödlök
1 dm purjolök
1 stor morot
3 dl strimlad vitkål
1 röd paprika
1 gul paprika
2 buljongtärningar
1 dl ketchup
3 msk tomatpure
1,5 liter vatten
2 tomater
salt, peppar, oregano och chilipulver
 
Hacka alla grönsaker i jämnstora bitar, fräs dem i lite smör i en kastrull.
Tillsätt färsen och fräs allt tillsammans.
Tillsätt övriga ingredienser, och låt det små koka i minst en halvtimme.
Ju längre det kokar ju mustigare blir soppan.
 
Topping
 
1 dl cream fraiche
2 msk hackad persilja
salt o peppar
 
Servera med lite bröd
 
 
Shepheards pie
 
Del 1
500 gram färs
1 stor morot
1 stor palsternacka
1 bit kålrot
1 lök
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpure
 
Del 2
I blomkålshuvud
1 paket fetaost
1 dl cream fraiche
1 ägg
2 msk hackad persilja
 
Del 3
100 gram riven ost
 
Sätt ugnen på 200 grader
Börja med att hacka alla grönsakerna i små bitar, och fräs dem i en gryta.
Tillsätt färsen och fräs även denna.
Tillsätt de övriga ingredienserna i, Del 1, och låt detta koka samman, under tiden du gör, Del 2.
 
Dela blomkålen i mindre bitar och koka dessa mjuka, häll av vattnet och mosa samman kålen med ost, cream fraiche, ägg och persilja.
 
Lägg färsen i en ugnssäkerform, lägg mosen som ett täcke över färsen, och strö över osten.
Gräddas i nedre delen av ugnen, i ca. 30 minuter
Servera med en grönsallad