myTaste.se

Lchf Fiskgratäng

Lchf Fiskgratäng
 
Fiskgratäng utan potatis, går det?????
-Jajamensan, det går.
Det blir till att byta ut potatisen till blomkål istället. Har valt att göra egen räksås också, bara för att piffa till det lite. Inte svårt att göra, och smakar så gott. Så här kommer receptet, som vanligt räcker det till 4 portioner.
 
Fiskgratäng
 
Mos
1 stort blomkålshuvud
1 paket fetaost
1 ägg
salt o peppar
1 dl riven ost
 
400 gram fisk
 
Sås
250 gram räkor med skal
1 tsk tomatpure
1 tärning fiskbuljong
2 dl vatten
1/2 paket philadelphiaost
1 dl cream fraiche 
lite hackad gräslök eller dill
 
 
Koka blomkålen mjuk, häll den i ett durkslag och lått rinna av ordentligt. Häll tillbaka och mosa blomkålen tillsammans med fetaost, ägg,salt o peppar. 
 
Skala räkorna och lägg skalen och huvudet i en kastrull, med rikligt med smör. Fräs det en stund, låt tomatpurén fräsa med, tillsätt buljongtärning, vattnet och låt det småsjuda i 10 -15 minuter. Sila av skalen, och tillsätt philadelphiaost och cream fraiche, samt gräslöken/dillen. Låt småkoka i 10 minuter.
 
Nu är det dagas att sätta igång ugnen på 175 grader, under tiden den blir varm, monterar vi ihop fiskgratängen.
Börja att lägga ett tunt lager mos i botten, lägg fisken över mosen, och lägg resten runt kanterna. Lägg räkorna över fisken och häll såsen över dem. Strö över den rivna osten över mosen, och ställ in i ugnen. Gratinera i ugnen i ca 30-40 minuter eller tills att det blivit fin färg på gratängen.
 
Servera med en grönsallad