myTaste.se

Lchf Choklad cupcakes, chokladbollar och choklad cookies

Go´fika!
 
Här kommer det recept på Lchf Choklad cupcakes, chokladbollar och choklad cookies, lite fika förslag till helgen.
 
 
Lchf Choklad cupcake
 
4 ägg
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk stevia
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
100 mörk choklad
100 gram smör
1 dl vispgrädde
 
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa äggen fluffiga
Blanda samman mandelmjöl, stevia, bakpulver, kakao.
Smält smöret och tillsätt chokladen, samt grädden.
Blanda ner "mjöl"blandningen i äggvispet och tillsätt smörblandningen.
Blanda väl och låt svälla i ca. 10 minuter
Klicka ut smeten i muffinsformar, ca.12 st.
Här kan man om man vill, tillsätta hallon, eller jorgubbar. Tryck ner ett par bär, rakt ner i formarna. 
Grädda i undre delen av ugnen i ca. 15 minuter, höj sedan plåten till i mitten och fortsätt grädda i 15 minuter till.
 
Hallon- eller chokladcream cheese frosting
 
200 gram Philadelphiaost
1 msk flytande smör
zest av en citron
1/2 dl hallon mosas
eller 50 gram smält choklad.
 
Blanda samman och spritsa över cupcakes, när de svalnat.
 
 
 
Chokladbollar
 
2 dl mald mandel
2 dl malda hasselnötter
1 dl havregryn
1 msk kakao
1 tsk stevia
100 gram smält choklad
100 gram smör
 
Blanda samman allt och forma till små bollar.
Rulla i hackad sötmandel, eller kakao om man vill.
Man kan även rulla i kokos om man så vill, hade ingen hemma så jag fick ha dem "nakna", hi, hi!!
 
 
Choklad cookies
 
2 dl mald mandel
2 dl malda hasselnötter
1 msk kakao
1 tsk stevia
1 msk fiberhusk
50 gr smör
0,5 dl tranbär
2 ägg
100 gram mörk choklad
 
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda samman alla torra ingredienser.
Vispa smör och ägg tillsammans tills att det är smidigt.
Hacka chokladen i mindre bitar och tillsätt det tillsammans med tranbär till smörblandningen. Fortsätt även att blanda ner de torra ingredienserna till smörblandningen.
Forma smeten till platta kakor ca. 20 st, och lägg på en klädd plåt.
Grädda nederst i ugnen ca. 10- 15 minuter, höj plåten till mellanläge i ca. 10 minuter till.
 
 
 
Jag köper väldigt sällan färdigmalt mandelmjöl utan väljer att mala mandel själv. Tycker det ger väl så bra resultat, och samtidigt så får jag med lite mer smak, eftersom att jag inte skal mandel eller hasselnötterna utan mal med skalet på. 
 
 
 
#1 - - Becca:

Men gud vad gott det ser ut! :o Jag bara älskar att baka sådana här gottigheter! tack för tipset! :D

Svar: Var så god, hoppas det smakar, Becca:)
Carola Fröjd

#2 - - Kicki - LCHF mot UC :

Verkar supermumsigt! :) Ska testa något av recepten, dock lite modifierat eftersom jag inte äter mjölkprodukter.

Svar: Det går ju jättebra att byta ut.
Carola Fröjd