myTaste.se

3 sorters Bröd (Lchf)

 

Här kommer tre sorters recept på bröd som har lågt kolhydratinnehåll. Limpan i mitten är vår favorit, men alla är väldigt goda.

 

Räknat  från vänster

 

Bröd 1

Nyttigbröd

8 ägg

1,5 dl kokosmjöl

3,5 dl mandelmjöl

1 msk husk

1 msk bakpulver

1 dl krossade linfrön

3 dl vatten

1 tsk brödkrydda

2 msk frön solros eller pumpa

 

Börja med att sätta ugnen på 200 grader

Knäck alla äggen i en bunke och vispa dem pösigt

Blanda samman alla torra ingredienser i en separat skål

Till sätt ”mjölblandningen”  i omgångar tillsammans med vattnet i äggvispet, med en slickepott.

Forma degen till två limpor, lägg dem antingen i formar eller direkt på bakplåtsklädd plåt.

Strö fröna över brödkakan och tryck till lite så de fastnar.

Sätt in dem i ugnen nedre delen av i ca. 30 minuter.

Kolla om de är färdiga, genom att stjälpa upp dem försiktigt och knacka under, för att kolla om de låter ihåliga.

Låt dem svalna innan man skär i dem.

 

Bröd 2

Mandel- och nötbröd

250 gr kesella eller cream fraiche

6 ägg

100 gr mandel

50 gr nötter

50 gr sesamfrön

2 msk husk

1,5 tsk salt

2 tsk bakpulver

2 msk väska i form av vatten, Rom eller Whisky

100 gr grovhackad mandel

1 tsk brödkryddor

  

Börja med att sätta ugnen på 175 grader

Knäck alla äggen tillsammans med kesellan eller cream fraiche i en bunke och vispa samman dem.

Mal nötter och blanda samman dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna.

Tillsätt ”mjölblandningen” i omgångar tillsammans med vätskan i äggvispet, med en slickepott.

Låt smeten stå och svälla i minst 10 minuter.

Klicka i smeten i en smord bakform 1,5 liters.

Sätt in formen i nedre delen av ugnen i ca. 80 min.

Kolla om det är färdigt, genom att stjälpa upp brödet försiktigt och knacka under, för att kolla om det låter ihåligt

Låt brödet svalna innan man skär i det.

 

Bröd 3

Jul limpan

8 ägg

50 gr smör

1 dl vätska tex vatten/öl

1 dl kokosmjöl

2 dl mandelmjöl

1,5 dl profibrer

2 tsk bakpulver

1 msk husk

1 tsk blandade julkryddor, typ ingefära, kanel, kryddnejlika eller pomerans/ eller brödkryddor

 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader 

Smält smöret tillsammans med kryddorna.

Vispa äggen luftigt i minst 5 minuter

Blanda alla torra ingredienser i en separat skål

Tillsätt det smälta smöret till äggen tillsammans med ”mjölblandningen” och vätskan med en slickepott

Blanda väl och häll smeten i en smord bakform.

Sätt in formen i nedre delen av ugnen i ca. 40min.

För att kolla om det är färdigt, stjälp försiktigt upp det och knacka under, för att kolla om den låter ihåliga.

Låt brödet svalna innan man skär i det.