myTaste.se

Ytterfilé i Lergryta

Fortsättning på Lergrytans återkomst med ytterfilé, med kokt broccoli.
 
Ytterfilé i lergryta
ca. 1,5 kg ytterfilé i bit
1/2 dl olja
1 msk grillgrydda
lite salt
 
Börja med att lägga lergrytan i blöt cirka en timme innan den ska in i ugnen.
Dela köttet i två delar, lägg det sedan i den  blöta och kalla grytan 
Strö över grillkrydda och salt, ringla över oljan över köttet.
Sätt på locket, och sätt grytan i en KALL UGN
När lergrytan står i ugnen sätter man på värmen, den ska vara 225 grader
Låt grytan stå i ugnen ca 2 timmar
Ta upp köttet och skär det i skivor.
 
 
Ta resterande sky och häll den i en kastrull, tillsammans med 1 dl grädde eller cream fraiche, låt det koka upp.
 
Servera med kokt broccoli och avokadohalvor.