Lchf Tacopaj
Till middag blev det Tacopaj, Lchf. Tummen upp från hela familjen så den kommer vi att ha fler gånger. Valde att använda lammfärs till pajen för det är något som vi alla tycker smakar bättre än vanligt kött.
Lchf tacopaj
1 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1 dl grädde
1 äggula
3 msk flytande smör
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda samman allt, först de torra ingredienserna och tillsätt resten . jag blandat med en slickepott, vilket är lättast.
Fördela smeten i en pajform, blöta en sked och använd baksidan av den, till att stryka ut smeten i formen.
Grädda i ca. 10 minuter.
Taco köttfärsen
750 gr färs av valfri sort
1 tsk paprikapulver
1,5 tsk cayennepeppar
Salt och peppar
Bryn färsen och tillsätt kryddorna.
Pajtäcke
2,5 dl cream fraiche
5 soltorkade tomater finfördelade
1 finhackad färsk tomat
1 knippe basilika
100 gram riven ost, gärna parmesan
salt och peppar
Blanda samman allt, men spara hälften av osten för att strö den över pajen, innan gräddning.
När pajskalet är färdigt, fyll det först med färsen sedan täck med pajtäcket, och den rivna osten.
Grädda i ugnen ca. 25-30 minuter.
Servera med en sallad.
Smakrik måltid!