myTaste.se

Köttfärsomelett


Idag blev det insperation från TASTELINE - Veckomeny. Jag har som  vanligt inte kunnat följa receptet helt, men nästan. Det blev i alla fall uppskattat av hela familjen och vi kom överrens om att jag kunde gjort den dubbel så stor sats.

Jag valde att använda parmesanost till omeletten, för det är något som vi älskar här hemma i maten, och till vinet också så klart. Vi har alltid en bit hemma i kylskåpet, köp aldrig färdigriven utan riv själv, smaken går inte att jämnföra, den färdigrivna luktar kräk när man öppnar påsen och smakar ingenting. Den som man köper i bit, både doftar och smakar såååå gott.

Så var så goda här kommer receptet.







Köttfärsomelett

 


Steg 1


Omeletten

5 ägg

1.5 dl grädde

1 msk smör

2 msk färsk oregano



1.     Vispa samman allt och häll i en ugnsfast form

2.    Gratinera i 10 minuter i 200 grader



 

Under tiden omeletten är i ugnen, gör färdigt köttfärsröran och osttäcket.

 När omeletten är klar höj värmen på ugen till 225 grader.

 



Steg 2


Köttfärsröran

700 gram valfri färs kött, kycklingen, eller korn

1 röd hackad lök

2 msk tomatpuré

2 msk vatten

salt och peppar

1 msk färsk timjan



1.     Fräs köttförs och lök tillsammans, tillsätt resterande ingredienser och dem koka ihop.

2.    Ta ut formen från ugnen och täck med färsröran

 



Steg 3


Osttäcket

7-10 körsbärstomater

1,5 dl cream fraiche

2 dl riven parmesanost

2 msk mjölk

4 – 5 basilikabuketter

Peppar



  Blanda samman creame fraiche, parmesanost, mjölk och peppar.

Dela tomaterna på hälften, och placera ut dem på färsröran och placera även ut basilikabuketterna

Täck färsröran med osttäcket

Gratinera i ca. 20 minuter eller tills att osten fått färg.



Servera omeletten med en grönsallad.



Smakrik spis!