Förkyldning v/s yoga
Slit och släp, det har varit mycket jobb och lite fritid, den senaste veckan. Det resulterar i dålig uppdatering av blogg, och en förkyldning som golvade mig idag. I går gick jag på envishet och panodil, men idag fick jag ge mig och stanna hemma, och ta en vilodag i sängen. Ska dra mig iväg till arbetet i morgon igen, för på kvällen ska jag gå mitt första pass på yoga. Få ge er en uppdatering på detta pass i senare.
Vi har ätit trotts att jag inte har bloggar recepten, här kommer en måltid som vi åt i helgen. Ytterfilé kryddad med krydda från Borgeby kryddgård, nämligen Bruschetta wild garlic. Kryddan har blivit en favorit hos oss, fågel, fisk eller mitt i mellan, funkar till allt. Den innehåller tomat, oregano, vitlök, ramslök, paprika, lök havssalt och basilika. Serverade tillsammans med en varm quinoa- och rödbetssallad.
Grillad ytterfilé
1 ytterfilé
2 msk Bruschetta wild garlic
♦
Hetta upp grillen eller ugnen på 225°
Sprid ut kryddan på en skärbräda, och rulla sedan köttet över brädan så att kryddan fördelas jämnt över köttet.
Grilla på grill eller i ugnen, ca 30 - 40 minuter.
♣
Quinoa- och rödbetssallad
3 dl färsig kokt quinoa
5 rödbetor
1/2 vanlig grön squash
1/2 butternut squash
1 röd lök
♦
Dela grönsakerna i lika stora bitar och rosta dem i ugnen på 225° i 30 minuter.
Blanda samman med quinoa till en sallad.
♥
Fetaoströra
1 burk creme fraiché
100 gram fetaost
svartpeppar
♦
Blanda samman allt, till en röra.