Lax- och torskburgare
Till söndagsmiddag blev det lax- och torskburgare, med romsås. Regn, rusk och tvättmaskinen på högvarv, då känner man inte för att gå till affären, så det fick bli en djupdykning i frysen. I frysen hittade jag lax och torsk, burgare fick det bli.
Lax- och torskburgare
400 gram lax
400 gram torsk
1 röd lök
1 ägg
2 msk grön pesto
1 tsk fisksås
peppar
♦
Sätt ugnen på 150 °
Lägg lax och torsk i en matberedare och kör tills det är finfördelat, lägg över i en skål.
Finhacka löken och tillsätt den tillsammans med övriga ingredienser till fiskfärsen.
Hetta upp smör eller olja i en stekpanna, tillsätt färsen som är formade till burgare.
Stek burgarna tills de är gyllne på båda sidor.
Lägg dem i en ugnssäkerform och sätt in dem i ugnen under tiden du gör salladen och såsen,
ca. 15 minuter.
♥
Romsås
2 dl cremé fraiche
2 äpplen i bitar
1/1 gul lök
1 dl rom
salt o peppar
1 msk hackad persilja
♦
Blanda samman allt till en sås.
♦
Servera med en grönsallad med kikärtor, om du vill även med kokt potatis.
Vilka fina bilder du tar!
Maten ser verkligen smaskens ut!
Nu blev jag hungrig!
keep up the good work
Johan