myTaste.se

Lax- och torskburgare

Till söndagsmiddag blev det lax- och torskburgare, med romsås. Regn, rusk och tvättmaskinen på högvarv, då känner man inte för att gå till affären, så det fick bli en djupdykning i frysen. I frysen hittade jag lax och torsk, burgare fick det bli.
 
 

 
Lax- och torskburgare
 
400 gram lax
 
400 gram torsk
 
1 röd lök
 
1 ägg
 
2 msk grön pesto
 
1 tsk fisksås
 
peppar
 

 
Sätt ugnen på 150 °
 
Lägg lax och torsk i en matberedare och kör tills det är finfördelat, lägg över i en skål.
 
Finhacka löken och tillsätt den tillsammans med övriga ingredienser till fiskfärsen.
 
Hetta upp smör eller olja i en stekpanna, tillsätt färsen som är formade till burgare.
 
Stek burgarna tills de är gyllne på båda sidor.
 
Lägg dem i en ugnssäkerform och sätt in dem i ugnen under tiden du gör salladen och såsen,
ca. 15 minuter.
 

 
Romsås
 
2 dl cremé fraiche
 
2 äpplen i bitar
 
1/1 gul lök
 
1 dl rom
 
salt o peppar
 
1 msk hackad persilja
 

 
Blanda samman allt till en sås.
 
 

 
Servera med en grönsallad med kikärtor, om du vill även med kokt potatis.
 
 
#1 - - Johan:

Vilka fina bilder du tar!

Maten ser verkligen smaskens ut!

Nu blev jag hungrig!



keep up the good work



Johan

#2 - - Anonym:

#3 - - Lola:

Hej, och tack.

Kollade in din blogg, här ska jag beställa, jag älskar kryddor i av alla slag. Tycker det är jättekul med nya kryddblandningar.

Lola