myTaste.se

Kyckling med grönsaksspytt

 
 
Visst är det något visst när det börjar bli höst. Jag är ingen stor älskare av kylan och blåsten, men av de rotsaker och grönsaker som nu är billiga i handeln. Handlade paprikor och champinjoner för 10 och 15 kr kilot, det är kanon. Så det fick bli grönsakspytt till den stekta kycklingen i onsdags, till det avokadosås.
 
 
Grönsakspytt
 
2 röda paprikor
 
1 squash
 
1 aubergin
 
1 gul lök
 
6 - 7 champinjoner
 
salt o peppar
 
100 gram fetaost
 

 
Skala och dela grönsakerna och champinjonerna i mindre bitar, bryn dem i olja tills de blir mjukare, dock inte för mjuka, de ska fortfarande ha lite tugg motstånd.
 
Salta och peppra.
 
Smula över fetaost innan servering.
 

 
Servera med stekt kyckling eller kött, kanske en bit lax, med avokadosås.
 
 

Avokadosås

1 mogen avokado

1 burk créme fraiche

Salt och peppar

1 tsk citronsaft




Mosa avokadon och blanda den med créme fraiche, salt, peppar
och citronsaft.