myTaste.se

kyckling med varm bovetesallad

Min gamla kamera dog i helgen. Ingen större förlust, den har aldrig varit någon favorit i vår familj. En miljon menyer, och mekanismer som man inte förstår vad man ska använda till. Nu har vi köpt en kanonenkel, visserligen med alternativ, men sådana som man begriper sig på. Det fanns en speciell funktion när man fotograferar mat, så den provade jag i går. Bilden blev ganska detaljrik tycker jag. Om inte så kan jag berätta om vad vi åt till middag istället;


kycklingfilé med varm bovetesallad och världens snabbaste currysås.






Varm bovetesallad



4 dl färdigkokt rostat bovete (går lika bra med vanligt bovete)

6 skivade färska champinjoner (går bra med en burk också)

1 skivad gul lök

5 soltorkade tomater i skivor

1 paket bacon i bitar



Fräs upp bacon, lök och champinjoner, tillsätt sedan tomaterna.

Blanda ner bovetet och värm upp allt.








Värdens snabbaste currysås


1 dl färdig äpple och currysås ( finns en plastburk gjord av Erik Lallerstedt)

3 dl cream fraiche



Blanda den färdiga såsen med cream fraiche och blanda väl, vi äter den kall med det går även att värma.



Tips!

Serveras med en enkel grönsallad med tomat, gurka och broccoli, till en stekt kycklingfilé.
Man behöver inte ha kyckling eller dyl till, bovetesallade blir en hel rätt.


Smakrik måltid!