myTaste.se

Glutenfria chokladkakor med morötter och rödbetor

Mumsiga kakor, ej helt Gi-riktiga men inte helt onyttiga.





Choklad o morotskaka

3 ägg

2 dl farinsocker

1 dl ljus sirap

200 gram mörkchoklad

5 dl rivna morötter

2 msk kakao

2 tsk bakpulver

4 dl glutenfritt basmjöl

2 tsk husk

2 dl matolja



Sätt ugnen på 175 °

Klä en lite långpanna med bakplåtspapper.

Riv choklad och morötter grovt.

Vispa ägg, socker och sirap pösigt.

Vänd ner de rivna morötterna och chokladen i smeten sikta ner resterande torra ingredienserna, och sist oljan.

Häll smeten i formen och grädda i ca. 40 minuter.



Choklad och rödbetskaka

500 gram rödbetor, kokta och skalade.

Bakas på samma sätt, som choklad o moröttskakan, byt bara ut morötter mot rödbetor.





Serveras varma eller kalla med glass eller grädde eller ensama det är också jättegott.



Tips!
Tillsätt gärna lite nötter eller mandlar, det ska jag nästa gång.