Glutenfria chokladkakor med morötter och rödbetor
Mumsiga kakor, ej helt Gi-riktiga men inte helt onyttiga.
Choklad o morotskaka
3 ägg
2 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
200 gram mörkchoklad
5 dl rivna morötter
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
4 dl glutenfritt basmjöl
2 tsk husk
2 dl matolja
♦
Sätt ugnen på 175 °
Klä en lite långpanna med bakplåtspapper.
Riv choklad och morötter grovt.
Vispa ägg, socker och sirap pösigt.
Vänd ner de rivna morötterna och chokladen i smeten sikta ner resterande torra ingredienserna, och sist oljan.
Häll smeten i formen och grädda i ca. 40 minuter.
♥
Choklad och rödbetskaka
500 gram rödbetor, kokta och skalade.
Bakas på samma sätt, som choklad o moröttskakan, byt bara ut morötter mot rödbetor.
♥
Serveras varma eller kalla med glass eller grädde eller ensama det är också jättegott.
Tips!
Tillsätt gärna lite nötter eller mandlar, det ska jag nästa gång.