Saffransskorpor
Jag skulle prova ett nytt recept även på Lussekatter, men misslyckades. Det händer ibland att jag misslyckas med den glutenfria bakningen, Anledningen är att jag själv gör om recepten med "vanlig" mjöl, till glutenfritt, de stämmer inte alltid med måtten, då de olika mjölen reagerar lite olika. Men vad gör man då, jo, man gör skorpor istället av degen.
Saffransskorpor
8-9 dl mjöl
1/2 dl socker
1 tsk salt
1 kuvert saffran
50 gram smör
50 gram jäst
2 dl mjölk
1 ägg
♦
Sätt ugnen på 200 º
Blanda alla torra ingredienser i en matberedare.
Tillsätt smöret och fördela det i mjölblandningen.
Tillsätt ägget och mjölken som är värmd till 37 grader och jästen som är upp löst i mjölken till mjölblandningen.
Låt jäsa i 45 minuter.
Tag upp och forma runda, avlånga längder, som är cirka 2-3 cm diametern.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa i 30 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 25 minuter.
Skär längderna i 1,2 cm breda kakor, genast när man tar ut den ur ugnen.
Lägg kakorna med snittytan uppåt, och sätt in dem i ugnen igen, tills att de känns torra, ca 30-40 minuter.