Susan´s Feferonifärs
Hej, sitter här i soffan och slötittar på, Så ska det låta. Jag måste säga att Magnus Bäcklund, verkligen har en bra röst. I dag har jag spelat Wii, med pensionärerna på jobbet. Det var väl ingen direkt rusning till spelet, men en gammal dam skulle boxas, hon nockade motspelaren i spelet tre gånger, och vann tillslut på nockout, jag skulle inte vilja bli ovän med henne.
I dag har jag lagat mat efter en väns recept, Susan´s Feferonifärs. Skillnaden mellan hennes och mitt recept är att hon är vegetarian så jag bytte ut hennes Quorn och bacon, mot hjortfärs och vanlig bacon. Så här kommer;
Susan´s feferonifärs med varm rödbesröra
Feferonifärs
1 paket Quorn eller 1 kg nötfärs
2 paket bacon av valfri sort
1 tsk grön currypasta
1 vitlöksklyfta
2 dl cremé fraiche
2 dl matlagningsgrädde
4 feferoni i bitar
♦
Bryn färsen och bacon tillsätt den hackade vitlöksklyftan.
Tillsätt cremé fraiche och grädde tillsammans med curryn, och rör om väl.
Låt småpluttra i 10 minuter innan du tillsätter feferoni.
Låt koka i 10 minuter till.
♥
Varm rödbetsröra
1 kg rödbetor
2 gula lökar
250 gr hallumiost
peppar
0,5 dl olivolja
♦
Sätt ugnen på 200 grader
Skala och skiva rödbetorna och löken i skivor.
Lägg dem i en ugnssäkerform.
Skiva osten och lägg den över grönsakerna ös över oljan och peppra efter egen smak.
In i ugnen i ca 30 minuter.
♥
Grönsallad
100 gram färsk blad spenat
1 avokado
1/2 nätmelon
1 dl cashewnötter
♦
Skölj och dela spenaten i mindre bitar.
Skiva och dela avokadon och melonen i bitar.
Blanda allt och tillsätt nötter.
Tack för receptet, Susanne, jag fick ändra lite bland grönsakerna för jag hade ingen broccoli hemma.
Smakrik måltid.